Anne Catherine Lefevre
img-6

Jeg er uddannet cand. psych fra Aarhus Universitet i 1995.  Efter en årrække indenfor børne-og familieområdet har jeg siden 2010, hvor jeg gik selvstændigt, primært arbejdet med individuel terapi med voksne. Mine særlige kompetence områder er traumer, PTSD, fødselsdepression, depression, stress, sorg, tab og eksistentielle kriser/ personlig udvikling.

Jeg har efteruddannet mig løbende og har fra min tid i børne-famile området en to-årig efteruddannelse i systemisk narrativ terapi. Mit terapeutiske ståsted i dag er dog især psykodynamisk, idet jeg senest har afsluttet en tre årig uddannelse i ISTDP (Intensiv Korttidsdynamisk Psykoterapi) og fortløbende går i supervision i denne behandlingsform. Her forstås psykisk lidelse (symptomerne) som værende opstået som følge af en ubevidst undgåelse af smertefulde følelser, som det kan være nødvendigt at få bearbejdet for at kunne slippe fri af symptomerne og igen få fuld adgang til egne ressourcer (se evt www.istdp.dk) for yderligere oplysninger.

Jeg har en særlig interesse for PTSD og traumer og er endvidere uddannet EMDR terapeut. Dette er en behandlingsform, der nænsomt men effektivt hjælper personen med at slippe den stress og angst, som kan ligge ”låst” i nervesystemet efter voldsomme oplevelser. Jeg er optaget af, at traumer ikke kun er noget der sker for folk, der har været i krig eller er blevet udsat for overfald, men også finder sted i hverdagslivet og i de nære relationer. EMDR er den ene af to behandlinger som WHO anbefaler til behandling af PTSD – for yderligere oplysninger se www.emdr.dk

Jeg bestræber mig altid på at møde det enkelte menneske der lægger vejen forbi mig med varme, empati og nysgerrighed, så det bliver trygt og muligt at få arbejdet med det, der er svært på en måde der gør en positiv forskel. Privat er jeg fraskilt og mor til to dejlige og efterhånden store børn, der til stadighed gør mig klogere på livet også.

Jeg er tilknyttet den offentlige sygesikring og modtager klienter henvist gennem egen læge. Jeg er ligeledes en del af Forsvarets netværk af psykologer.

Jeg træffes på 60-892225 eller annecathrine@presentiapsykologerne.dk

PrivatlivsPolitik